Satisfry Russell Hobbs

Grzyby nadziewane

Multicooker Satisfry Air & Grill

Składniki

• 8 sporej wielkości grzyby
• 1 cebula
• 1 łyżeczka imbiru
• ½ łyżeczki kurkumy
• 80 g suszonych pomidorów
• 100 g listków młodego szpinaku
• 50 g sera feta
• orzeszki piniowe
• oliwa z oliwek
• sól

Tryb: Pieczenie & Grill

Ilość porcji: 2-4

Czas gotowania: 15 min

Sposób przygotowania:

  1. Starannie oczyść grzyby i usuń nóżki. Odstaw je na bok.
  2. Podnieś pokrywę frytkownicy i umieść płytę grillową na misie. Wybierz tryb Grill na urządzeniu. Ustaw temperaturę na 180 stopni i wyłącznik czasowy na 12 minut. Zaczekaj, aż zakończy się podgrzewanie wstępne, podnieś pokrywę i połóż grzyby na rożnie.
  3. Zeszklij cebulę na patelni i dodaj posiekane kapelusze, tarty imbir, kurkumę i suszone pomidory. Dopraw odrobiną soli.
  4. Gdy grzyby będą gotowe, zdejmij je z rożna i nadziej przygotowaną wcześniej mieszanką. Posyp pokruszoną fetą.
  5. Wybierz tryb Grill, ustaw temperaturę na 200 stopni i wyłącznik czasowy na 5 minut. Zaczekaj, aż zakończy się podgrzewanie wstępne i połóż grzyby z powrotem na rożnie.
  6. Wlej olej na patelnię i podsmaż drobno posiekany czosnek razem ze szpinakiem i orzeszkami piniowymi.
  7. Podawaj szpinak z nadziewanymi grzybami na wierzchu, polewając całość odrobiną oliwy.
Topowe porady:

1. Wybierz duże grzyby – łatwiej będzie Ci je nadziewać.
2. Nie sól grzybów przed gotowaniem, bo puszczą więcej wody.
3. Nie myj ich wodą, lecz oczyść szczoteczką lub wilgotną ściereczką. Możesz je też obrać.
4. W nadzieniu do grzybów możesz wykorzystać dowolną kombinację smaków!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Maksymalny rozmiar pliku: 20 MB Możesz przesłać wyłącznie zdjęcie Drop file here