- Starannie oczyść grzyby i usuń nóżki. Odstaw je na bok.
- Podnieś pokrywę frytkownicy i umieść płytę grillową na misie. Wybierz tryb Grill na urządzeniu. Ustaw temperaturę na 180 stopni i wyłącznik czasowy na 12 minut. Zaczekaj, aż zakończy się podgrzewanie wstępne, podnieś pokrywę i połóż grzyby na rożnie.
- Zeszklij cebulę na patelni i dodaj posiekane kapelusze, tarty imbir, kurkumę i suszone pomidory. Dopraw odrobiną soli.
- Gdy grzyby będą gotowe, zdejmij je z rożna i nadziej przygotowaną wcześniej mieszanką. Posyp pokruszoną fetą.
- Wybierz tryb Grill, ustaw temperaturę na 200 stopni i wyłącznik czasowy na 5 minut. Zaczekaj, aż zakończy się podgrzewanie wstępne i połóż grzyby z powrotem na rożnie.
- Wlej olej na patelnię i podsmaż drobno posiekany czosnek razem ze szpinakiem i orzeszkami piniowymi.
- Podawaj szpinak z nadziewanymi grzybami na wierzchu, polewając całość odrobiną oliwy.