Odbierz młynki gratis

Gulasz wołowy z ziemniakami

Multicooker Satisfry Air & Grill

Składniki

• 500 g wołowiny pokrojonej w kostki
• 1 cebula
• 1 dojrzały czerwony pomidor
• 4 ząbki czosnku
• 1 laska cynamonu
• 1 liść laurowy
• pieprz czarny w ziarnach
• goździki
• 1 mały kieliszek czerwonego wina
• 2 średniej wielkości ziemniaki
• 25 g prażonych migdałów
• otarta gałka muszkatołowa
• oliwa z oliwek
• sól
• pieprz czarny tarty
• woda

Tryb: Air Fry & Wolne gotowanie

Ilość porcji: 2-4

Czas gotowania: 7 godz

Sposób przygotowania:

  1. Podnieś pokrywę i spryskaj spód misy oliwą z oliwek. Włóż mięso i włącz tryb Air Fry. Ustaw temperaturę na 230 stopni, a czas gotowania na 12 minut.
  2. Przyrumień mięso, obracając w połowie czasu gotowania. Wyjmij mięso z misy, dopraw solą i pieprzem i odstaw je na bok.
  3. Dodaj jeszcze trochę oliwy i dorzuć cebulę oraz cząstki pomidorów, a także lekko zgniecione ząbki czosnku ze skórą. Ponownie wybierz tryb Air Fry, ustaw temperaturę na 230 stopni i wyłącznik czasowy na 8 minut. Przemieszaj co 4 minuty.
  4. Otwórz pokrywę i wrzuć z powrotem mięso, dodając wino, pieprz w ziarnach, goździki do smaku, liść laurowy i laskę cynamonu. Całość zalej wodą, zamknij pokrywę, włącz tryb wolnego gotowania i gotuj przez 4 godziny w niskiej temperaturze.
  5. Obierz i pokrój ziemniaki. Potłucz je lekko, by oddały skrobię. Wrzuć je do misy i gotuj w niskiej temperaturze przez kolejne 2 godziny.
  6. Rozgnieć prażone migdały z gałką muszkatołową. Dodaj mieszankę do gulaszu i gotuj jeszcze przez 30 minut, nie zmieniając trybu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Maksymalny rozmiar pliku: 20 MB Możesz przesłać wyłącznie zdjęcie Drop file here