Satisfry Russell Hobbs

Gulasz z indyka z jabłkiem, batatami i jarmużem

Satisfry Multicooker Air & Grill

Składniki

  • 200 g batata
  • jarmuż
  • jabłko
  • 400 g indyka na gulasz
  • cebula
  • czosnek
  • świeży tymianek,
  • sól, pieprz
  • łyżeczka słodkiej papryki
  • szklanka wody lub bulionu

Tryb: Smażenie

Ilość porcji: 2-4

Czas gotowania: 1 godz

Sposób przygotowania:

  1. Pokrój indyka na kawałki. Cebulę obierz i pokrój w piórka, czosnek posiekaj w plasterki i podsmaż kilka minut w multicookerze na trybie „Smażenie”. Dodaj mięso i podsmaż jeszcze 10 minut, aż mięso obsmaży się z każdej strony.
  2. W międzyczasie pokrój bataty w kostkę i przesyp do naczynia z mięsem, obierz także jabłko, pokrój w kostkę i dodaj do gulaszu.
  3. Wlej do mięsa szklankę bulionu lub wody, dodaj sól, słodką paprykę i świeży tymianek, wymieszaj. Na koniec dodaj świeży jarmuż, same liście bez łodyżek.
  4. Gotuj gulasz w trybie wolego gotowania przez 2 godziny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Maksymalny rozmiar pliku: 20 MB Możesz przesłać wyłącznie zdjęcie Drop file here