Odbierz młynki gratis

Paluszki z mozzarellą

Dowolna frytkownica beztłuszczowa

Składniki

• 500 g sera mozzarella w bloku, pociętego na równe paski
• 2 łyżki mąki
• 1 łyżeczka soli
• 2 duże jajka, rozbełtane
• 80 g bułki tartej

Do gotowania:
• olej w sprayu

Tryb: Air Fry

Ilość porcji: 2-4

Czas gotowania: 15 min

Sposób przygotowania:

  1. Aby obtoczyć paluszki w panierce, przygotuj trzy osobne naczynia z mąką wymieszaną z solą, jajkami oraz bułką tartą.
  2. Następnie wkładaj paluszki serowe kolejno do naczynia z mąką, jajkami i bułką tartą. Na każdym etapie upewnij się, że są dokładnie i równomiernie pokryte.
  3. Aby upiec paluszki z mozzarellą, spryskaj je olejem i wybierz tryb Air Fry. Umieść paluszki serowe w koszu i opiekaj je przez 2-3 minuty. Obróć paluszki serowe i opiekaj przez kolejne 2-3 minuty.
  4. Wyłóż paluszki na talerz i podaj z pysznym dipem pomidorowym!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Maksymalny rozmiar pliku: 20 MB Możesz przesłać wyłącznie zdjęcie Drop file here