- Abyprzygotować farsz, wybierz tryb smażenie na swoim Multicookerze Satisfry Air and Grill. Dodaj olej i podgrzewaj przez 1 minutę. Wsyp cebulę, czosnek i chilli, łagodnie podsmaż przez 4-5 minut, aż zmiękną i przyrumienią się.
- Dodaj przecier pomidorowy i przyprawę Cajun, a następnie smaż przez kolejną minutę bądź dwie. Dodaj ryż. Zamieszaj i wlej bulion, a następnie zagotuj. Gotuj przez ok. 20 minut, aż ryż będzie gotowy. Wyjmij potrawę z kosza i ostrożnie wytrzyj go do czysta.
- W międzyczasie odetnij górę z każdej papryki. Usuń nasiona. Ostrożnie natnij spód każdej papryki tak, by dały się postawić pionowo i by nadzienie nie wypadało.
- Gdy ryż się ugotuje, nałóż go do wnętrza każdej z papryk, a następnie przykryj je odciętymi wcześniej częściami z ogonkiem. Spryskaj oliwą z oliwek i posyp przyprawami.
- Aby upiec papryki z farszem, wybierz tryb pieczenia i umieść papryki w koszu. Piecz przez ok. 8-10 minut. Następnie połóż na wierzchu ser i piecz przez kolejne 3-5 minut, aż papryki zmiękną i przyrumienią się. Przed podaniem posyp posiekaną pietruszką.