Satisfry Russell Hobbs

Pudding karmelowy

Multicooker Satisfry Air & Grill

Składniki

• 300 ml pełnego mleka
• 50 g cukru trzcinowego
• 3 jajka
• karmel
• skórka z cytryny
• 4 szklane słoiki

Tryb: Air Fry

Ilość porcji: 2-4

Czas gotowania: 30 min

Sposób przygotowania:

  1. W rondlu zagotuj mleko ze skórką z cytryny, a następnie zdejmij je z ognia, przykryj i pozwól aromatom się wymieszać.
  2. Przecedź nadal ciepłe mleko i roztop w nim cukier. Następnie dodaj jajka. Utrzyj na gładką masę.
  3. Gdy jest gotowa, wylej ją na przygotowaną wcześniej warstwę karmelu do połowy lub ¾ wysokości słoików.
  4. Włóż słoiki do misy i zamknij pokrywę
  5. Wybierz tryb Air Fry, ustaw temperaturę na 120 stopni i wyłącznik czasowy na 20 minut.
  6. Wyjmij słoiki, uważając, by się nie oparzyć. Odstaw je do wystygnięcia. Przed podaniem włóż do lodówki na co najmniej 6 godzin.
  7. Ostrożnie wyjmij pudding na talerz lub jedz prosto ze słoika.
Topowe porady:
  1. Aby uzyskać bardziej kremową konsystencję, część mleka zastąp słodką śmietanką 30%.
  2. Aby pudding wyszedł idealnie, wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową
  3. Możesz zrobić pudding smakowy, zastępując 100 ml mleka likierem.
  4. Nadasz puddingowi szczególnego charakteru, jeśli zagotujesz mleko z przyprawami. Spróbuj wanilii, kardamonu lub anyżu. Czemu nie?

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Maksymalny rozmiar pliku: 20 MB Możesz przesłać wyłącznie zdjęcie Drop file here