Satisfry Russell Hobbs

Pudding z chleba z sezonowymi owocami

Satisfry Multicooker Air & Grill

Składniki

  • pomarszczone jabłko
  • 2 czerstwe kajzerki lub inne pieczywo
  • 250 ml mleka
  • 2 jajka
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżka oleju rzepakowego lub kokosowego
  • szczypta cynamonu
  • wiórki kokosowe

Tryb: Pieczenie

Ilość porcji: 2-4

Czas gotowania: 15 min

Sposób przygotowania:

  1. Ustaw multicooker na program „Pieczenie” na temperaturę 180°C.
  2. Mniejsze naczynie (np. 21x15x7 cm) żaroodporne posmaruj olejem lub masłem. Pieczywo, które chcesz przeznaczyć do puddingu najlepiej pokroić dzień wcześniej i pozostawić na desce do całkowitego wysuszenia.
  3. W miseczce roztrzep jajko z mlekiem, cukrem i cynamonem. Zalej bułki i zostaw je do nasiąknięcia na 5-15 minut. Jeśli były bardzo czerstwe możesz dolać więcej mleka. Nasiąknięte bułki powinny być bardzo miękkie, wtedy przełóż je do naczynia posmarowanego tłuszczem.
  4. Ułóż na wierzchu jabłka i posyp wiórkami kokosowymi, całość piecz 35-40 minut, aż masa stężeje i lekko wyrośnie.
  5. Na wierzchu połóż rozmrożone owoce lub konfiturę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Maksymalny rozmiar pliku: 20 MB Możesz przesłać wyłącznie zdjęcie Drop file here