Satisfry Russell Hobbs

Sałatka alla panzanella

Satisfry Multicooker Air & Grill

Składniki

  • 1 duży pomidor lub 2 garści słodkich pomidorków koktajlowych
  • 1 /2 cukinii
  • 1/2 bakłażana
  • 1/2 żółtej papryki
  • 4 kromki czerstwego pieczywa lub świeżego
  • oliwa
  • sos balsamico
  • sól i pieprz
  • świeża bazylia i oregano
  • czosnek granulowany
  • kapary

Tryb: Grill

Ilość porcji: 2-4

Czas gotowania: 15 min

Sposób przygotowania:

  1. Pokrój cukinię, paprykę i bakłażana w plastry i paski. Posól je, skrop oliwą, posyp oregano i czosnkiem, wymieszaj. Do naczynia multicookera włóż ruszt, ustaw tryb „Grill” i temperaturę 230°C. Dodaj warzywa, grilluj przez 8- 10 minut.
  2. Chleb pokrój na małe kawałki o grubości 2 cm. Zgrillowane warzywa wyjmij na talerz, a do urządzenia włóż chleb. Podpiekaj jeszcze 5 minut.
  3. Gdy chleb się dopieka pokrój pomidory i ułóż je na zgrillowanych warzywach. Polej sałatkę zagęszczonym sosem balsamicznym, posyp kaparami i połóż na górę grzanki i posiekane świeże oregano oraz bazylię.
  4. Sałatkę możesz podać także z parmezanem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Maksymalny rozmiar pliku: 20 MB Możesz przesłać wyłącznie zdjęcie Drop file here