Odbierz młynki gratis

Szakszuka

Satisfry Multicooker Air & Grill

Składniki

  • czosnek
  • cebula
  • po pół cukinii i bakłażana
  • 3 jajka
  • puszka pomidorów
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz
  • szczypta oregano
  • ½ łyżeczki kminu rzymskiego
  • kolendra lub pietruszka

Tryb: Airfry

Ilość porcji: 2-4

Czas gotowania: 30 min

Sposób przygotowania:

  1. Obierz i pokrój drobno czosnek i cebulę. Pokrój cukinię i bakłażana w małą kostkę. Skrop warzywa oliwą i włóż do urządzenia. Podsmażaj je 10 minut na funkcji „airfry”, aż zmiękną.
  2. Dodaj do warzyw pomidory z puszki oraz przyprawy, wmieszaj razem. Zrób wgłębienia i wbij w nie jajka. Ustaw czas na kolejne 10 minut i temperaturę 180°C.
  3. Gotową szakszukę podawaj z chlebem i świeżą kolendrą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Maksymalny rozmiar pliku: 20 MB Możesz przesłać wyłącznie zdjęcie Drop file here