- Przekrój szalotkę na 4 części, rzodkiewkę wzdłuż na pół. Oddziel od brokuła 4-5 łodyżek.
- Wysyp na talerz parmezan i pokruszone pistacje, zapanieruj łososia z obu stron.
- Włóż warzywa i łososia do frytkownica beztłuszczowej SatisFry, wybierz opcje „smażenie steka”, włącz timer na 8 min.
- W tym czasie przygotowujemy sałatkę. Obierz i wyfiletuj pomarańcze, pokrój w paseczki imbir, czosnek.
- Po 5 minutach pieczenia przełóż łososia na drugą stronę. Przełóż rybę na talerz, a warzywa pozostaw jeszcze na 2 minuty w frytkownicy.
- Do miski dodaj pomarańcze, imbir, czosnek warzywa, dodaj oliwę, sos sojowy, sok z cytryny, rozerwany listki radicchio, sól i pieprz. Wymieszaj wszystkie składniki. Sałatkę wyłóż na talerz z łososiem.