Satisfry Russell Hobbs

Łosoś w parmezanie i pistacjach według Volodymyra Testardi

Łosoś w parmezanie i pistacjach według Volodymyra Testardi

SatisFry Multicooker Air & Grill

Składniki

  • 150-200 g łososia
  • 2 łyżki startego parmezanu
  • garść pistacji
  • ⅕ brokuła
  • pół pomarańczy
  • 1 szalotka
  • 4-5 rzodkiewek
  • 6-8 listków bazylii
  • 1 liść radicchio
  • 1-2 łyżki oliwy
  • sok z połowy cytryny
  • 1 cm imbiru
  • pół ząbka czosnku
  • sos sojowy
  • sól
  • pieprz

Tryb: Smażenie

Ilość porcji: 2-4

Czas gotowania: 15 min

Sposób przygotowania:

  1. Przekrój szalotkę na 4 części, rzodkiewkę wzdłuż na pół. Oddziel od brokuła 4-5 łodyżek.
  2. Wysyp na talerz parmezan i pokruszone pistacje, zapanieruj łososia z obu stron.
  3. Włóż warzywa i łososia do frytkownica beztłuszczowej SatisFry, wybierz opcje „smażenie steka”, włącz timer na 8 min.
  4. W tym czasie przygotowujemy sałatkę. Obierz i wyfiletuj pomarańcze, pokrój w paseczki imbir, czosnek.
  5. Po 5 minutach pieczenia przełóż łososia na drugą stronę. Przełóż rybę na talerz, a warzywa pozostaw jeszcze na 2 minuty w frytkownicy.
  6. Do miski dodaj pomarańcze, imbir, czosnek warzywa, dodaj oliwę, sos sojowy, sok z cytryny, rozerwany listki radicchio, sól i pieprz. Wymieszaj wszystkie składniki. Sałatkę wyłóż na talerz z łososiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Maksymalny rozmiar pliku: 20 MB Możesz przesłać wyłącznie zdjęcie Drop file here