Satisfry Russell Hobbs

Pomarańczowe chrupiące tofu według Mariusza Mac

Dowolny model Satisfry

Składniki

kostka tofu
oliwa
pomarańcza
imbir
czosnek
sos sojowy
ocet ryżowy
cukier brązowy lub miód
łyżeczka mąki kukurydzianej z wodą

do podania: ugotowany ryż, szczypiorek, chili i sezam

Ilość porcji: 1-2

Czas gotowania: 15 min

Sposób przygotowania:

  1. Tofu kroimy w kostkę lub rwiemy na mniejsze kawałki, obtaczamy w małej ilości oliwy i przysmażamy na chrupiąco w airfryer Satisfry 15 minut 180 stopni.
  2. W międzyczasie ścieramy skórkę z cytryny, imbir i czosnek. Dodajemy sok z pomarańczy, sos sojowy, ocet ryżowy i cukier. Podgrzewamy wszystko na patelni, aż zacznie się gotować, dodajemy łyżkę mąki kukurydzianej wymieszanej z wodą i gotujemy mieszając jeszcze przez chwilę.
  3. Dodajemy tofu i mieszamy do połączenia składników.
  4. Danie podajemy z ugotowanym ryżem, posypujemy szczypiorkiem, chilli i sezamem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Maksymalny rozmiar pliku: 20 MB Możesz przesłać wyłącznie zdjęcie Drop file here