Satisfry Russell Hobbs

Azjatyckie naleśniki z surówką z czerwonej kapusty

Azjatyckie naleśniki z surówką z czerwonej kapusty Sary Majstrenko

Dowolny model Satisfry

Składniki

  • 1 marchewka
  • 1 mała cukinia
  • 1 cebula
  • pak choi
  • kukurydza z puszki
  • pół papryki

składniki na ciasto:

  • 230 g mąki pszennej
  • 320 ml wody
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • łyżka sezamu i łyżka czarnuszki
  • łyżeczka soli

Tryb: Smażenie

Ilość porcji: 2-4

Czas gotowania: 30 min

Sposób przygotowania:

  1. Warzywa kroimy w cienkie słupki jednakowej długości.
  2. Ciasto robimy w osobnej misce. Dodajemy warzywa do ciasta i wszystko dokładnie mieszamy.
  3. Smażymy na odrobinie oleju na funkcji patelnia. 230 stopni po 5 min z każdej strony.
  4. Kapustę kroimy cienko, solimy i odstawiamy na chwilę. Świeży imbir, czosnek i ocet ryżowy i olej mieszamy razem i dodajemy odrobinę sosu sojowego. Polewamy kapustę.
  5. Naleśniki podajemy z sosem sojowym i surówką z czerwonej kapusty.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Maksymalny rozmiar pliku: 20 MB Możesz przesłać wyłącznie zdjęcie Drop file here