Odbierz młynki gratis

Brownie czekoladowe

Multicooker Satisfry Air & Grill

Składniki

• 125 g niesolonego masła
• 125 g ciemnej czekolady
• 2 duże jajka
• 150 g drobnego cukru trzcinowego
• 50 g mąki
• 30 g kakao
• ½ łyżeczki soli
• 100 g ciemnej czekolady w dropsach
• 100 g białej czekolady w dropsach

Do przygotowania:
• papier pergaminowy

Tryb: Pieczywo

Ilość porcji: 2-4

Czas gotowania: 30 min

Sposób przygotowania:

  1. W misce wymieszaj przesianą mąkę, kakao oraz sól i odstaw je na bok.
  2. Następnie w kąpieli wodnej lub w kuchence mikrofalowej roztop masło z czekoladą i dokładnie
    wymieszaj.
  3. W międzyczasie utrzyj jajka z cukrem w misce, aż uzyskasz białą puszystą pianę. Powinno to zająć ok. 5-6 minut.
  4. Nie przestając ucierać, wlej roztopioną czekoladę do piany, a następnie powoli połącz obie mieszaniny.
  5. Na koniec dodaj dropsy z czekolady i dokładnie wymieszaj.
  6. Przejdźmy do pieczenia. Uruchom podgrzewanie wstępne swojego Multicookera Russell Hobbs
    SatisFry Air & Grill w trybie Pieczywo i wyłóż formę do pieczenia pergaminem.
  7. Równomiernie wyłóż ciasto na przygotowaną formę i piecz przez 15-25 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Maksymalny rozmiar pliku: 20 MB Możesz przesłać wyłącznie zdjęcie Drop file here