Odbierz młynki gratis

Chilli z fasoli ze śmietaną i awokado

Multicooker Satisfry Air & Grill

Składniki

• 2 łyżki oleju roślinnego
• 2 średnie cebule, posiekane na drobne kawałki
• 2 drobno posiekane ząbki czosnku
• 2 drobno posiekane papryczki chilli
• 3 puszki fasoli po 400 g (dowolny rodzaj – my użyliśmy mieszanki różnych odmian)
• 3 x 400 g krojonych pomidorów w puszce
• 1½ łyżeczki chilli w proszku
• ½ łyżeczki oregano
• 1 łyżeczka sproszkowanej kolendry
• 1 łyżeczka sproszkowanego kuminu
• 50 g przecieru pomidorowego
• 500 ml bulionu warzywnego
• sól i pieprz do smaku

Tryb: Smażenie & Wolne gotowanie

Ilość porcji: 6-8

Czas gotowania: 4 godz

Sposób przygotowania:

  1. Wybierz tryb smażenia na swoim Multicookerze SatisFry Air & Grill od Russel Hobbs. Dodaj olej lub oliwę i zamknij pokrywę. Po 1-2 minutach dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażaj przez 2-3 minuty, mieszając regularnie, aż zmięknie i zarumieni się.
  2. Dodaj czosnek i chilli i smaż przez kolejne 1-2 minuty.
  3. Następnie domieszaj sproszkowane chilli, kolendrę, kumin i oregano. Wyłącz funkcję smażenia i domieszaj pozostałe składniki.
  4. Wybierz odpowiednią funkcję wolnego gotowania: wysoki, by gotować przez 4 godziny albo niski, by gotować przez 8 godzin.
  5. Podawaj z ryżem lub pieczonym ziemniakiem. Udekoruj łyżką śmietany, pogniecionym awokado
    i odrobiną kolendry ‒ i smacznego!
Topowe porady:

Podawaj ze śmietaną, gniecionym awokado i kolendrą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Maksymalny rozmiar pliku: 20 MB Możesz przesłać wyłącznie zdjęcie Drop file here