Odbierz młynki gratis

Gulasz warzywny

Multicooker Satisfry Air & Grill

Składniki

• 2 marchewki
• 2 ziemniaki
• 2 rzepy
• 1 pasternak
• 1 burak
• 1 batat
• 200 g groszku
• 1 słoik główek białych szparagów
• kiełki
• oliwa z oliwek
• sól w płatkach
• woda

Tryb: Wolne gotowanie

Ilość porcji: 2-4

Czas gotowania: 4 godz

Sposób przygotowania:

  1. Obierz wszystkie warzywa oprócz szparagów i potnij je w kostkę o wielkości ok. 2 cm.
  2. Otwórz pokrywę misy i włóż do środka ziemniaki, marchew, rzepę, pasternak, buraka i batata. Zalej wodą, dodaj odrobinę soli, wybierz tryb wolnego gotowania. Ustaw wysoką temperaturę i wyłącznik czasowy na 3 godziny.
  3. Po zakończeniu cyklu dodaj groszek i gotuj przez kolejną godzinę, nie zmieniając ustawień.
  4. Wyłóż gulasz na talerze, dolej odrobinę wody z gotowania, dodaj szparagi i posyp z wierzchu kiełkami.
Topowe porady:

1. Zmieniaj przepis, używając sezonowych warzyw.
2. Użyj łupin i odciętych części warzyw do przygotowania bulionu warzywnego.
3. Wzbogać danie białkiem, dodając chorizo albo jajko.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Maksymalny rozmiar pliku: 20 MB Możesz przesłać wyłącznie zdjęcie Drop file here