Odbierz młynki gratis

Sernik z frytkownicy beztłuszczowej - przepis

Sernik z frytkownicy beztłuszczowej

Multicooker Satisfry Air & Grill

Składniki

• 250 g sera mascarpone
• 250 g twarogu
• 10 g cukru
• 1 łyżka skrobi kukurydzianej
• 2 jajka
• cukier puder do udekorowania
• 1 koszyczek malin

Tryb: Pieczywo

Ilość porcji: 2-4

Czas gotowania: 45 min

Sposób przygotowania:

  1. Za pomocą trzepaczki wymieszaj wszystkie składniki w misce. Tak przygotowaną masę przełóż do
    formy o średnicy 15 cm i wygładź powierzchnię szpatułką.
  2. Podnieś pokrywę i wstaw formę do misy. Wybierz tryb Pieczywo, ustaw temperaturę na 180 stopni
    i wyłącznik czasowy na 40 minut.
  3. Nie wyciągaj sernika z blachy przed ostygnięciem.
  4. Wyjmij ciasto z formy, posyp cukrem pudrem i udekoruj malinami.
Topowe porady:

1. Możesz użyć dowolnego twarogu.
2. Wyłóż formę papierem do pieczenia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Maksymalny rozmiar pliku: 20 MB Możesz przesłać wyłącznie zdjęcie Drop file here