Satisfry Russell Hobbs

Jesienna kanapka drwala według Marzeny Magiery

Satisfry Multicooker Air & Grill

Składniki

400 g dyni
kilka ząbków czosnku
100 g sera feta
sól i pieprz do smaku
1 łyżka miodu
1 łyżka oliwy
3 plastry boczku
2 plastry pomidora
kiełki słonecznika
2 kromki dobrego chleba

Tryb: Grill

Ilość porcji: 1-2

Czas gotowania: 15 min

Sposób przygotowania:

  1. Dynię obieramy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę, a następnie umieszczamy w żaroodpornym naczyniu. Dodajemy ser feta pokrojony w kostkę, ząbki czosnku, doprawiamy solą i pieprzem, polewamy miodem i oliwą. Władamy naczynie do pojemnika Multicookera Air & Grill.
  2. Obok pojemnika, na tacce grillowej dołączonej do Multicookera Air & Grill umieszczamy plasterki boczku. Grillujemy całość 15 min 220 stopni.
  3. Boczek przewracamy na drugą stronę. Obok umieszczamy kromki chleba. Grillujemy jeszcze 5 min w 220 stopniach. 
  4. Dynię z fetą i czosnkiem ugniatamy widelcem na pastę. Smarujemy przyrumienione kromki chleba, dodajemy boczek, pomidora i kiełki słonecznika.
Be the first to write a review

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Maksymalny rozmiar pliku: 20 MB Możesz przesłać wyłącznie zdjęcie Drop file here