Satisfry Russell Hobbs

Jesienne bułeczki ze śliwkami i jabłkiem według Marzeny Magiery

Satisfry Multicooker Air & Grill

Składniki

arkusz ciasta francuskiego
śliwka i jabłko pokrojone w plasterki
brązowy cukier z cynamonem
białko jajka do posmarowania
cukier puder do posypania

Tryb: Pieczenie

Ilość porcji: 1-2

Czas gotowania: 30 min

Sposób przygotowania:

  1. Przy pomocy szklanki wycinamy 8 okręgów z ciasta francuskiego.
  2. Na 4 okręgach umieszczamy pokrojone owoce pozostawiając wolne krawędzie. Posypujemy cukrem.
  3. Krawędzie smarujemy roztrzepanym białkiem i przykrywamy pozostałymi 4 okręgami ciasta francuskiego. Za pomocą widelca łączymy krawędzie dwóch okręgów.
  4. Ciasteczka umieszczamy w misie Satisfry i pieczemy 20 minut w 180 stopniach.
  5. Po ostudzeniu posypujemy ciasteczka cukrem pudrem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Maksymalny rozmiar pliku: 20 MB Możesz przesłać wyłącznie zdjęcie Drop file here