Satisfry Russell Hobbs

Fishburgery z sosem tatarskim

Fishburgery z sosem tatarskim

Dowolna frytkownica beztłuszczowa

Składniki

    • 600 g białej ryby (np. dorsz, mintaj, miętus)

    • 1 jajko

    • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki

    • po 1 łyżeczce: czosnku, sproszkowanej cebuli, cząbru, soli

    • pieprz do smaku

    • panierka: mąka kukurydziana, jajko, bułka tarta

    • oliwa do skropienia

    • 4 bułki do burgerów

    • sos tatarski (przepis kilka postów wcześniej)

    • sałata rzymska

    • pomidor malinowy

Tryb: Smażenie

Ilość porcji: 2-4

Czas gotowania: 30 min

Sposób przygotowania:

  1. Rybę myjemy i mielimy w maszynce lub posiekamy. Mieszamy z jajkiem i przyprawami, i formujemy 4 kotlety.
  2. Obtaczamy kotlety w mące kukurydzianej, jajku i bułce tartej, a następnie wkładamy do frytkownicy beztłuszczowej SatisFry i ustawiamy czas 15 minut, temp 175 stopni. Kotlety można skropić oliwą z oliwek.
  3. Przygotować bułki do burgerów, przekroić je na pół i opiec w tosterze. Obie części bułki posmarować sosem tatarskim, następnie ułożyć sałatę, fishburgera i pomidora. Złożyć i podawać od razu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Maksymalny rozmiar pliku: 20 MB Możesz przesłać wyłącznie zdjęcie Drop file here