- Starannie oczyść małże, usuwając wszelkie narośle i nierówności.
- Podnieś pokrywę i wlej wodę do misy. Dodaj liście laurowe i małże. Wybierz tryb Air Fry, ustaw temperaturę na 200 stopni i wyłącznik czasowy na 8 minut.
- Po zakończeniu cyklu wyjmij małże i odstaw je na bok, upewniając się, że są w pełni otwarte.
- Umyj i osusz naczynie.
- Obierz ziemniaki i potnij je na paluszki o grubości 1 cm. Namocz je w wodzie z solą, by częściowo pozbyć się skrobi. Osusz ziemiaki dokładnie.
- Podnieś pokrywę i natłuść misę. Wkładaj ziemniaki pojedynczo, by ciepło docierało do nich równomiernie, a następnie wybierz tryb Air Fry i ustaw temperaturę na 200 stopni oraz wyłącznik czasowy na 15 minut.
- Podaj małże skropione sokiem z cytryny, a frytki z solą.