1. Mozzarellę pokrój na słupki o wielkości około 1 ½ x 7 ½ cm. Przygotuj trzy głębokie talerze. W jednym wymieszaj mąkę z solą morską. W drugim roztrzep jajka z 2 łyżkami mleka, a w trzecim wymieszaj panko z bazylią, tymiankiem, oregano i cebulą w proszku.
2. Słupki mozzarelli obtocz w mące, następnie w jajku, a na końcu w panko. Zrób to dokładnie, dociskając bułkę tartą w mozzarellę. Przełóż słupku na deskę i schładzaj je w zamrażarce przez 30 – 60 minut.
3. Obtocz ponownie mozzarella sticks w jajku u panko. Jeśli zależy ci na perfekcyjności, możesz je zmrozić ponownie przez 30 minut. Możesz też już przystąpić do “smażenia”.
4. Wyłóż beztłuszczową frytkownicę SatisFry papierem do pieczenia. Ułóż na nim słupki mozzarelli i skrop je oliwą. Ustaw opcję „Air Fry” na 215 stopni Celsjusza. Piecz, aż mozzarella sticks będą zarumienione, a ser płynny, około 10 minut.