- Do miski wsypujemy mąkę, szczyptę soli, rozbełtane widelcem jajka i roztopione masło oraz ciepłą wodę (woda powinna mieć maksymalną temperaturę 35 stopni).
- Drożdże rozkruszamy w kubeczku, dodajemy miód, zostawiamy chwilkę, aby drożdże się rozpuściły. Następnie mieszamy i wlewamy do ciasta.
- Wyrabiamy ciasto ręcznie lub mikserem z hakiem. Odstawiamy do wyrośnięcia na 1-2 godzin.
- Przygotowujemy farsz. Pieczarki ścieramy na tarce na dużych oczkach. Kapustę drobno szatkujemy.
- Rozgrzewamy patelnię – wrzucamy pieczarki i kapustę, podlewamy wodą i dusimy do miękkości pod przykryciem, na sam koniec odparowujemy z nadmiaru wody, przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy jajko i mieszamy. Ważne jest to, aby farsz był suchy – nie miał w sobie nadmiaru wody, dlatego trzeba go dobrze odparować na patelni.
- Następnie ciasto dzielimy na cztery części i każdą z nich rozwałkowujemy na blacie – podsypujemy lekko mąką – na owalny placek.
- Na każdej części rozsmarowujemy farsz i zawijamy jak roladę. Tak samo robimy z resztą ciasta.
- Kroimy roladki na kawałki. Smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy sezamem.
- Koszyk airfryera Satisfry wykładamy papierem do pieczenia i układamy paszteciki. Pieczemy w 180 stopniach przez 15 minut.