- Cebulę, czosnek i imbir posiekaj.
- Na patelni rozgrzej olej sezamowy i podsmaż warzywa na złoty kolor.
- Boczniaki pokrój w kostkę i wrzuć na patelnię do reszty składników. Smaż całość przez ok. 5 minut.
- Kolejno wlej sos sojowy, dodaj pieprz, wymieszaj i odstaw do przestudzenia.
- Kimchi delikatnie odciśnij z nadmiaru zalewy i połącz z boczniakami.
- Pierwszy arkusz ciasta filo złóż na pół i posmaruj olejem rzepakowym.
- Na brzegu arkusza nałóż 2 czubate łyżki farszu i złóż jak krokiety, smarując dodatkowo ciasto olejem przy składaniu.
- Zawinięte krokiety posmaruj dodatkową porcją oleju i posyp z wierzchu sezamem.
- Krokiety umieść w airfryerze Satisfry ustawiając program na 200°C i piecz przez 15 minut.
- Majonez połącz z sosem sriracha i syropem z agawy.
- Podawaj z upieczonymi krokietami. Świetnie smakują także z kubkiem barszczu obok.