Odbierz młynki gratis

Ziemniaki faszerowane śledziem według @kuchnia_joanny

Dowolny model Satisfry

Składniki

  • 5-6 średnich ziemniaków do pieczenia + 1 łyżka oleju
  • 400 g śledzia w oleju (np. a la matjas)
  • 3 łyżeczki musztardy francuskiej
  • 1 łyżeczka musztardy Dijon i przyprawy curry
  • kilka gałązek koperku
  • 2-3 czerwone cebule

Zalewa:

  • 1 szklanka wody
  • ¾ szklanki białego octu winnego
  • 4 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • kawałek imbiru i ostrej papryczki

Tryb: Pieczenie

Ilość porcji: 2-4

Czas gotowania: 30 min

Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki umyć, posmarować olejem, wstawić do pieczenia w airfryer Satisfry na ok. 25-30 minut w 180 stopniach.
  2. Składniki zalewy wymieszać i wrzucić do niej cebulę pokrojoną w talarki. Ostawić.
  3. Śledzie odsączyć z nadmiaru oleju, pokroić w kawałki. Wymieszać z musztardą i curry.
  4. Upieczone ziemniaki przekroić na pół, lekko wydrążyć środek.
  5. Nakładać porcję śledzi i cebuli. Ozdobić koperkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Maksymalny rozmiar pliku: 20 MB Możesz przesłać wyłącznie zdjęcie Drop file here