- Zagnieść składniki kruszonki
- Rybę podzielić na 2 porcje. Jeżeli mamy rybę ze skórą, naciąć lub nakłuć skórę. Skropić sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem (z każdej strony)
- Cukinię pokroić w półplasterki, paprykę na większe kawałki, dodać groszek cukrowy, fasolkę szparagową (u mnie mrożona) Oprószyć ziołami, solą i pieprzem, wymieszać z łyżką oleju. Wsypać do misy airfryera Satisfry. Piec 5 min w temperaturze 180 C.
- Rybę posmarować ze wszystkich stron (oprócz strony na kruszonkę) olejem, na wierzch wyłożyć kruszonkę, docisnąć do ryby. Wyjąć misę z frytkownicy, zgarnąć warzywa na bok, na ruszt położyć rybę. Piec wszystko 12-15 minut (zależne od rodzaju i wielkości ryby) w 175 stopniach C. W połowie pieczenia przemieszać warzywa.
- Przed podaniem warzywa mieszamy ze świeżymi liśćmi szpinaku. Posypujemy kiełkami.