Satisfry Russell Hobbs

Świąteczny sernik według @martagotuje

Dowolny model Satisfry

Składniki

• 1/2 kg zmielonego twarogu
• 125 g serka mascarpone
• 115 g cukru
• 2 łyżki mąki pszennej
• 3 jajka (wielkość L)
• 100 ml śmietanki kremówki 30%

Polewa:
• 125 g serka mascarpone
• 100 g białej czekolady

Tryb: Pieczenie

Ilość porcji: 6-8

Czas gotowania: 8 godz

Sposób przygotowania:

  1. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
  2. Twaróg utrzeć z mascarpone, cukrem i mąką na niewielkich obrotach, tylko do połączenia się składników.
  3. Następnie stopniowo dodawać po jednym jajku, miksując nadal na niewielkich obrotach.
  4. Na koniec dodać śmietankę (bez ubijania, prosto z opakowania). Krótko zmiksować.
  5. Tortownicę (18 cm) wysmarować masłem, wysypać mąką, przelać do niej masę.
  6. Przełożyć do airfryera Satisfry i nastawić temperaturę 170° C na 10 minut, a następnie zmniejszyć temperaturę do 120° C i piec kolejne 60 minut.
  7. Wystudzony sernik przełożyć na noc do lodówki.
  8. Czekoladę roztopić na parze. Wystudzoną wymieszać z serkiem w temperaturze pokojowej, udekorować schłodzony sernik.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Maksymalny rozmiar pliku: 20 MB Możesz przesłać wyłącznie zdjęcie Drop file here