Satisfry Russell Hobbs

Kotlety warzywne z sosem jogurtowo-czosnkowym

Satisfry Multicooker Air & Grill

Składniki

  • 500 g ugotowanych ziemniaków
  • 2 marchewki
  • 1/2 łyżeczki curry
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
  • cebula
  • jajko M
  • sos do kotletów
  • 150 g jogurtu naturalnego gęstego
  • koperek
  • sól i pieprz
  • czosnek

Tryb: Airfry

Ilość porcji: 2-4

Czas gotowania: 30 min

Sposób przygotowania:

  1. Do miski zetrzyj marchewkę, włóż ugotowane ziemniaki i rozgnieć je widelcem. Cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż na oleju, aż się zeszkli. Dodaj do masy ziemniaczanej. Wsyp przyprawy i wymieszaj. Z masy uformuj niewielkie kotlety.
  2. Włóż kotlety do multicookera i smaż w trybie „Airfry” w temperaturze 210°C przez 10 minut. W połowie przewróć je na drugą stronę.
  3. W trakcie, gdy kotlety się smażą, przygotuj sos. Do miseczki przełóż jogurt, dopraw go posiekanym koperkiem, solą, pieprzem i czosnkiem.
  4. Kotlety podawaj z sosem i świeżym szczypiorkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Maksymalny rozmiar pliku: 20 MB Możesz przesłać wyłącznie zdjęcie Drop file here