Satisfry Russell Hobbs

Krem z czerwonej kapusty

SatisFry Multicooker Air & Grill

Składniki

  • mała główka czerwonej kapusty
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • łyżka oleju do smażenia
  • 2 ziemniaki
  • 1 litr bulionu warzywnego
  • korzeń pietruszki
  • marchewka
  • liść laurowy i ziele angielskie
  • sól do smaku
  • 2–3 łyżki octu winnego lub jabłkowego
  • do podania: śmietana i pestki dyni

Tryb: Gotowanie

Ilość porcji: 2-4

Czas gotowania: 1 godz

Sposób przygotowania:

  1. Pokrojoną w kostkę lub pióra cebulę zeszklij na oleju. Dodaj pokrojony czosnek oraz startą na mandolinie lub poszatkowaną kapustę. Dodaj też pokrojone zgrubnie marchewkę i pietruszkę oraz ziemniaki.
  2. Smaż przez 5 minut, mieszając od czasu do czasu i zalej bulionem lub wodą. Włóż liść laurowy i kilka ziaren ziela angielskiego. W razie potrzeby dopraw do smaku solą. Gotuj w multicookerze na trybie wolne gotowanie przez 4 godziny.
  3. Wyjmij z zupy liść laurowy i ziele angielskie. Ugotowane warzywa wraz z bulionem przełóż do blendera. Dodaj 3 łyżki octu i zmiksuj.
  4. Podawaj ze śmietaną i uprażonymi pestkami dyni.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Maksymalny rozmiar pliku: 20 MB Możesz przesłać wyłącznie zdjęcie Drop file here