- Tofu pokrój w kostkę, wszystkie składniki marynaty poza mąką ziemniaczaną wymieszaj w miseczce. Włóż do niej tofu i dobrze wymieszaj, aby marynata dobrze oblepiła tofu. Dodaj mąkę ziemniaczaną, aby uzyskać dodatkową panierkę. Włóż tofu do misy urządzania, ustaw funkcję „airfry” na temperaturę 210°C. Smaż przez 10 minut.
- Przepłukaną ciecierzycę wsyp do miski, dodaj do niej od razu wszystkie przyprawy i wymieszaj. Po wyjęciu tofu od razu przesyp ją do miski multicookera i zapiekaj w takich samych parametrach jak tofu.
- Większe rzodkiewki przekrój na pół, a mniejsze zostaw w całości. Obtocz je w odrobinie oleju z solą i pieprzem, również zapiekaj w 210°C przez 10 minut.
- Ogórka obierz i pokrój w cienkie paseczki. Awokado wyjmij ze skórki i także pokrój na plasterki, skrop je sokiem z cytryny.
- Wszystkie składniki na sos wymieszaj razem, aż będą miały gładką konsystencję.
- Do miski włóż ryż i ułóż na nim wszystkie składniki, całość polej 1-2 łyżkami sosu (pozostały sos zostaw do maczania składników), posyp uprażonym sezamem i świeżą kolendrą.